E-mailtemplates voor een professionele uitstraling

U wilt natuurlijk dat uw klanten een professionele mail ontvangen. Maar wanneer geeft een mail een professionele uitstraling? Dit zetten we hier voor u op een rijtje.

Een leesbaar lettertype

Een professionele mail moet een leesbaar lettertype hebben. Dat klinkt heel logisch, maar in de praktijk blijkt dat er toch nog vaak gebruik gemaakt wordt van lettertypes die niet op de computer van de ontvanger geïnstalleerd zijn of simpelweg niet goed leesbaar zijn.

Geen afbeeldingen

U ziet het wel in alle nieuwsbrieven die voorbij komen, een vreemde uitstraling, omdat alle afbeeldingen vervangen zijn door een placeholder. E-mailprogramma’s blokkeren alle afbeeldingen, omdat afbeeldingen misbruikt kunnen worden. Een professionele mail heeft daarom geen afbeeldingen.

Een responsive design

Tegenwoordig zijn alle websites responsive. Dat wil zeggen dat een website er goed uit ziet op een telefoon, tablet en op een groot scherm. Dit is bij mails helaas nog niet zo. Vaak moet er nog veel in- en uitgezoomd worden om alles goed te zien.

Duidelijke content

Minstens zo belangrijk is het hebben van duidelijke content. Een professionele mail geeft in enkele woorden aan wat er van de ontvanger gevraagd wordt en hoe dit bewerkstelligd moet worden.

Een tekst variant

Hoewel het vaak lijkt dat ieder e-mailprogramma HTML ondersteund, is het in veel opzichten toch handig om een tekst variant mee te sturen. Dit verkleint de kans dat de mail in de spambox terecht komt en het is voor mensen met een ouder e-mailprogramma (of HTML uitgeschakeld) ook leesbaar.

Hoe maakt u een professionele mail?

Bij SnelStart betaallinks bieden we standaard een professionele mail aan met alle bovenstaande kwaliteiten. Het is zeer eenvoudig om de kleuren in het design aan te passen naar uw bedrijfskleuren.

Wilt u toch meer controle? Dan is het ook mogelijk om uw eigen HTML en tekst template te gebruiken. Deze kunt u in het dashboard invullen. We raden aan om een dienst als https://beefree.io/templates/ te gebruiken. Hier kunt u gratis een HTML en tekst variant aanmaken.

Om ons (of uw eigen) template te gebruiken, gaat u naar het dashboard. Hier vindt u alle instellingen voor de templates.

Heeft u een vraag?

Vul dan hier het formulier in. Ons support team staat klaar om uw vraag te beantwoorden.